En Pep Soler, capellà, amic, va néixer el 9 de gener de 1950 a La Geltrú i va morir el passat 4 de gener de 2020 a Sant Andreu del Palomar. Uns quants amics hem volgut recollir en aquesta petita plana web el testimoni d'una vida que per a molts de nosaltres ha estat un punt de referència.
Si voleu enviar-nos algun text, algun enllaç a una altra publicació d'internet, o alguna fotografia d'en Pep, podeu fer-ho a graciespepsoler@gmail.com, i la publicarem en aquest blog. Moltes gràcies!

dimecres, 29 d’abril del 2020

Carta a en Quim Cervera. En els inicis de la Jobac (2)


 Benvolgut Quim,
Ha arribat el moment de fer un esforç per posar-te al corrent de les novetats hagudes sobretot a nivell de Jobac.
La primera novetat important és que finalment a nivell dels més joves es va tornar a constituir la coordinadora de sector en el mes de gener, i torna a funcionar a ple rendiment. Ja des de la seva constitució es troba ficada de ple en la preparació de la trobada de Setmana Santa.
El lloc de la trobada serà “Can Pedrós”, situat entre Sant Feliu de Codines i Castellterçol. És una casa de colònies de la parròquia de Sant Ildefons. Els dies seran els mateixos de cada any: de Dijous Sant a la tarda a diumenge al migdia.
Els temes de la trobada seran “El cristià en la societat d’avui”, desglossat en dos subtemes: “El cristià i el marxisme” i “La projecció del nostre cristianisme en la societat”. Aquests dos temes seran opcionals i, per tant, cadascú haurà de triar un dels dos el divendres al matí. El dissabte es farà la posada en comú al matí del que hagin treballat els dos grups per a tothom, intentant aclarir allò que hagi quedat fosc i arribar a unes conclusions entre tots.
Un altre tema que també serà tractat serà el de “Nosaltres i la fe cristiana” desglossat també en dos subtemes, “Creure en Jesucrist” i “La pregària”. El primer es realitzarà a través d’una ruta per grups que farem el divendres cap al tard i que acabarà amb una posada en comú i la celebració del Divendres Sant enmig de la muntanya. El tema de la pregària consistirà amb una hora de pregària personal que es farà dissabte  abans de la Vetlla Pasqual i on cadascú intentarà pregar a partir del que hagi viscut aquells dies i buscarà el seu compromís personal.
Això és el més important de la trobada de Setmana Santa d’aquest any i ja des d’ara et demanem la teva col·laboració directa sobretot de cara a ajudar la gent que es plantegi el tema del cristianisme i marxisme, on seria interessant una exposició senzilla per la teva part de què és el marxisme i que apuntéssim algunes de les qüestions més problemàtiques de la relació entre cristianisme i marxisme, a fi que sigui objecte d’estudi per part de la gent.
A part et demanem que hi siguis present el màxim de la trobada, ja que durant tota la trobada sencera pràcticament només hi podré ser jo.
La coordinació dels grups grans va seguint el seu curs i la coordinadora està a punt de fer sortir un butlletí com a prova i estímul per realitzar-ne altres.
Tot el Jobac en aquest moment pren part en l’àmbit de la fe del Congrés de la Joventut.
Suposo que t’hauran informat els del Clot sobre la possible animació del grup del Ricard a partir del fitxatge de dues noies via Jaume Grané a través meu.
Una qüestió conflictiva que tenim plantejada en aquests moments és el fet que en Tano ha fet una opció militant per la JOC i no vol saber-ne res de tot el que fem nosaltres. Pràcticament viu amb els de Granollers i viu dedicat als de Manlleu i Lleida i no hi ha manera que ningú connecti amb ell. Això ens ha fet plantejar amb el Pie, Joan-Enric, Fisa i Grané de buscar que hi hagi algú que intenti coordinar i confrontar les nostres experiències de revisió de vida. Ja veurem què en sortirà.
Una cosa que no he pensat de dir-te abans sobre la Setmana Santa és que segurament hi participaran un parell de grupets d’en Morlans i que ell mateix també vindrà a la trobada.
Com deus suposar aquí la qüestió política està en plena activitat i ens acapara a tots plegats molt. Actes, reunions, presentacions, tensions, rivalitats... és un continu. I per acabar d’arrodonir la cosa, la persecució arbitral i centralista contra el Barça personificada en la figura d’en Cruyff. Com pots suposar no parem.
Aquí acabo, desitjant que et puguis reservar les dates de Setmana Santa per a la Jobac i que la teva estada a París comporti a tots plegats noves llums.
Fins aviat,
Josep Soler
Sense data, inicis del 1977.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada